Casade-huis wordt geïsoleerd

doorEnergiecoach Rob

Casade-huis wordt geïsoleerd

In mei schreef ik een blog over het verduurzamen van een huurhuis. Dit ging vrij specifiek over huurhuizen van Casade, omdat Casade het grootste aanbod heeft in Dongen. Naar aanleiding van die blog besloot een paar huurders hun woning te gaan isoleren en namen contact op met Energiecoach Rob.

Na mijn bezoek bleek dat spouwmuurisolatie in hun specifieke situatie het meest rendabel zou zijn. Het hoekhuis waar het hier om gaat, heeft een zijmuur op het noordoosten waar een brandgang aan grenst. Hierdoor is er altijd een trek door de brandgang en verliest deze muur veel warmte. De bewoners wilden graag de hoge energierekening verlagen en het comfort verhogen.

Na enkele offertes aangevraagd en beoordeeld te hebben, besloten we de offerte die er het beste uitzag aan Casade te sturen ter beoordeling. Zij kijken niet naar de besparing, maar wel of ze bouwkundig een probleem zien. Het akkoord van Casade kwam vrij snel en in juli is de spouwmuur geïsoleerd door aan de bestaande (erg dunne) isolatie aanvullende isolatie toe te voegen.

De prijs was binnen verwachting (minder dan 1500 euro) en ik ga het energieverbruik van deze bewoners goed in de gaten houden om te kijken of de geschatte besparing ook werkelijk gerealiseerd gaat worden.

Wilt u ook weten of met uw koop- of huurhuis een lagere energierekening en meer comfort mogelijk is? Neem dan contact met me op en samen gaan we kijken wat er het beste bij uw situatie en wensen past.

Over de auteur

Energiecoach Rob administrator