CV inregelen

Waarom is het inregelen van de CV een goed idee?

De meeste CV-ketels zijn bij installatie met de standaard fabrieksinstellingen achtergelaten. Hierdoor bent u vrijwel altijd gegarandeerd van een warm huis en warm water. Helaas zijn de fabrieksinstellingen niet de zuinigste. Net zoals u bij een auto de hoogste prestatie heeft met vol gas wegrijden, werkt dit bij een CV-ketel hetzelfde. De hoogste prestatie is echter niet altijd de juiste en verbruikt meestal onnodig veel energie.

Met het correct inregelen van de CV zorgen we voor optimale instellingen voor uw huis, zodat het nog steeds comfortabel warm wordt, maar dan met een veel lager verbruik. Normaliter kan er tot 10 procent minder gas gebruikt worden, zonder dat u daar iets van merkt of aan comfort inlevert. Bij een gemiddeld Nederlands huis (jaarverbruik 1500 kuub gas) scheelt dit 150 kuub gas. Dat is een besparing van meer dan 100 euro per jaar.

Voor wie is het inregelen bedoeld?

Iedereen met een CV-ketel op gas kan besparen. In sommige gevallen is de ketel echter zo oud dat het vervangen van de ketel een beter idee is. Wilt u vooraf weten of het bij uw CV-ketel zinvol is? Neem dan contact met me op en na vaststellen wat voor ketel u heeft wordt duidelijk of u er voordeel van heeft.

Hoe vindt het inregelen plaats?

We beginnen met het vaststellen van het exacte merk en type van de ketel en de aangesloten thermostaat. Op basis van uw jaarverbruik van het gas worden dan de optimale instellingen voor uw ketel bepaald. Deze worden vervolgens in de CV-ketel ingesteld. Er worden tijdens het instellen geen werkzaamheden aan het leidingwerk verricht, u hoeft dus niet bang te zijn voor lekkage of andere vervelende bijkomstigheden. De totale werkzaamheden duren ongeveer een uurtje.

Mochten er opvallende zaken geconstateerd worden (zoals een onjuiste/gevaarlijke rookgasafvoer) dan wordt u hiervan gelijk op de hoogte gesteld.