Energierapport

Wat is een energierapport en wat kunt u er mee?

energielabel

Een energierapport is een rapport met uw energie-doelstelling, de kenmerken van uw huis en aanbevelingen hoe u uw energiedoelstelling kunt behalen.We kijken hierbij verder dan de standaardoplossingen die u op internet vindt of die in de media geroepen worden.

Afhankelijk van uw doelstelling vindt u kleinere of grotere aanbevelingen in het rapport, aangevuld met duidelijke bedragen en berekeningen of een aanbeveling al dan niet rendabel is in uw persoonlijke situatie.

 

Voor wie is een energierapport bedoeld?

Een energierapport is voor iedereen bedoeld die aanpassingen wil aan het energieverbruik of de duurzaamheid van zijn of haar huis. Ieder huis en huishouden is anders, en hetzelfde geldt voor de doelen die u wil bereiken. Omdat voor iedere situatie dus maatwerk nodig is, is er geen universele oplossing die bij iedereen past. Het energierapport is speciaal voor u samengesteld op basis van de kenmerken van uw huis en de manier waarop u graag in uw huis wilt wonen.

 

Hoe wordt een energierapport opgesteld?

Tijdens een huisbezoek nemen we samen een vragenlijst door. De belangrijkste vraag is natuurlijk wat uw doelstelling is. Alleen een lagere energierekening of wilt u uw huishouden duurzamer maken? Of misschien wel helemaal energieneutraal? Of uw gasaansluiting overbodig maken?

Hierna nemen we alle aspecten door die met uw energieverbruik te maken hebben. Isolatie, apparaten in huis, uw verwarmingsinstallatie en onder andere uw verlichting. Als het nodig is, plaatsen we wat meetapparatuur om potentiƫle aandachtspunten vast te stellen. Dit huisbezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Met de informatie die bij het huisbezoek wordt verzameld stel ik een rapport samen. Na een aantal dagen ontvangt u een rapport met daarin een beschrijving van uw huidige situatie en een aantal aanbevelingen voor korte of langere termijn. Dit rapport nemen we bij het tweede huisbezoek samen door.

 

Wat kunt u doen als u het energierapport heeft?

Op basis van de aanbevelingen uit het rapport kunt u verdere actie ondernemen om uw doelstelling te bereiken. Indien gewenst, kan ik u hiermee begeleiden.