Warmtebeeldrapport

warmtebeeldrapport

Wat is een warmtebeeldrapport en wat kunt u er mee?

Een warmtebeeldrapport bestaat uit een aantal foto's waarop in plaats van zichtbaar beeld, temperaturen te zien zijn. Door de verschillen op de foto's wordt zichtbaar waar warmte het uw huis verlaat. Op deze punten is dan warmteverlies te voorkomen door passende isolerende maatregelen te nemen. Er worden foto's van de gehele buitengevel gemaakt, en ook van details waar warmteverlies zichtbaar is.

Ook in de woning wordt onderzocht of radiatoren en/of vloerverwarming wel gelijkmatig warm worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan dat de oorzaak zijn van ruimten die maar niet warm willen worden of waar koude tocht vandaan komt.

 

Voor wie is een warmtebeeldrapport bedoeld?

Een warmtebeeldrapport is voor iedereen bedoeld die wil weten waar de warmte uit de verwarming het huis verlaat. Tochtende kozijnen of ontbrekende isolatie worden hierbij zichtbaar. Dit geldt ook als er ruimten in uw huis zijn die maar niet warm willen worden of waar tocht wordt gevoeld.

 

Hoe wordt een warmtebeeldrapport opgesteld?

Tijdens een huisbezoek nemen we een aantal foto's van de buitenkant van de woning. Hierbij is direct zichtbaar welke plaatsen warmte verliezen. Van deze plaatsen worden dan detailfoto's gemaakt zodat duidelijk zichtbaar is wat er precies aan de hand is. In de woning worden op uw aangeven foto's gemaakt van radiatoren of vloerverwarming waar er warmtetekort of een koude tocht voelbaar is. Ook een ruimte die maar niet voldoende warm wil worden, kan worden onderzocht.

De foto's worden in een rapport opgenomen met daarbij toelichting wat er aan de hand is en welke maatregelen er getroffen kunnen worden om de situatie te verbeteren. U ontvangt dit rapport per mail.