Lichtvervangingsplan

De meeste gebouwen en woningen zijn voorzien van een mix van meerdere soorten verlichting. Van sfeerverlichting tot werkverlichting, van tuinverlichting tot veldverlichting. Maar ook nog een mix van oude gloeilampen, halogeen, spaarlampen of eerste generatie ledverlichting.

In veel gevallen is er een flinke besparing mogelijk op de energiekosten door lichtbronnen te vervangen door zuinigere alternatieven. De tijd dat ledverlichting te weinig licht of te kil licht gaf of moeilijk gedimd kon worden ligt gelukkig achter ons. LED is tegenwoordig een volwaardige vervanger van alle soorten lampen.

Maar hoe weet je nu wat de beste ledvervanger is voor je huidige verlichting? En hoe weet je of je vervanging van je lichtbron kunt terugverdienen? En hoe lang dat dan duurt?

Om dat inzichtelijk te krijgen stel ik een lichtvervangingsplan op. Na een uitgebreide inventarisatie van alle lichtpunten in woning of pand maak ik een overzicht van welke nieuwe lichtbronnen er nodig zijn, waar je ze kunt kopen, wat ze kosten en na hoeveel branduren de investering terugverdiend is. Heel overzichtelijk dus.

Een lichtvervangingsplan is interessant voor zowel particulieren als MKB en verenigingen. Wil je ook een lichtvervangingsplan? Neem dan contact met me op.