Over Rob

Energiecoach Rob

Wie is Energiecoach Rob? 

Mijn naam is Rob Noordanus. Van oorsprong ben ik ICT-consultant, maar sinds 2006 ben ik geïnteresseerd in energiebesparing, de techiek die er bij komt kijken en wat je er zelf aan kan doen om het energieverbruik naar beneden te krijgen.

Toen we ons huis kochten in 2006, heb ik de eerste energiebesparende maatregelen toegepast: De ramen van de tuindeuren werden voorzien van HR++ glas. In de loop der jaren volgden nog meer aanpassingen in huis om het energieverbruik te verlagen totdat ons huis in 2018 uiteindelijk zeer energiezuinig (nul-op-meter) en gasloos werd. Telkens zonder enig comfort te moeten inleveren en zonder grote verbouwingen.


In de tussenliggende jaren heb ik ook regelmatig anderen geholpen met het verminderen van het energieverbruik en hen te informeren over de mogelijkheden. De ontwikkelingen op het gebied van energie en duurzaamheid hebben de laatste jaren niet stilgestaan, en door bijscholing heb ik me steeds verder verdiept in alle mogelijkheden en toepassingen hiervan.


Om dit alles te professionaliseren heb ik daartoe mijn eigen bedrijf “Energiecoach Rob” opgericht. Hierdoor ben ik in staat om u professioneel te helpen met het verminderen of verduurzamen van uw energieverbruik, en u te begeleiden op de weg daar naar toe.