De doorgeefdouche

doorEnergiecoach Rob

De doorgeefdouche

Douchen. Het is een basisbehoefte en we doen het allemaal. Met elkaar kost dat heel veel water en om al dat water lekker warm te maken verbruiken we veel energie. Douchen is zo vanzelfsprekend dat we er nauwelijks bij stil staan.

De energie die tijdens een douchebeurt van 10 minuten met een gewone douche wordt verbruikt kost ongeveer 50 cent. Met een waterbesparende douchekop kost dat ongeveer 40 cent per douchebeurt. Dat scheelt dus 10 cent per douchebeurt. Stelt u zich eens voor wat dat per jaar scheelt! Een waterbesparende douchekop van een A-merk heeft u al vanaf zo’n 25 euro. Als u per douchebeurt dus 10 cent bespaart heeft u die makkelijk binnen een jaar terugverdiend.

Waarom zou u het niet doen? Soms hoor ik dat mensen bang zijn voor een te kleine waterstraal of niet weten welke douchekop er dan wel zuinig is. Om u te helpen introduceer ik de ‘doorgeefdouche’. U mag een week lang een waterbesparende douchekop uitproberen. Als hij bevalt, neemt u hem over. Bevalt hij niet, dan geeft u hem gewoon weer terug. Het monteren is niets meer dan de douchekop op de slang draaien, dat kan bijna altijd zonder gereedschap.

De douchekop die u mag testen is een Grohe Vitalio Start 100/2. Deze douchekop is verstelbaar van zachte regenstraal tot harde straal en kost 24,75 euro.

Wilt u deze douchekop uitproberen? Neem dan contact op en ik kom de douchekop bij u thuis brengen in de Gemeente Dongen en omgeving.

 

Over de auteur

Energiecoach Rob administrator